fbpx

#48. Amit érdemes tudnod a small talkról

A small talk egy megosztó jelenség, mégis számtalan élethelyzetben elengedhetetlen. Egy jól megválasztott mondat csodákra lehet képes, hiszen nem csak jó benyomást kelt, hanem értékes kapcsolódást is eredményezhet a másik emberrel. Mi a hatékony small talk titka? Milyen kritériumok mentén érdemes beszélgetést kezdeményezni? Az adásból kiderül.
Karizma Podcast
Karizma Podcast
#48. Amit érdemes tudnod a small talkról
/

Hallgathatod a kedvenc podcast lejátszódon is

A Michigani Egyetem kutatása szerint minden 4. emberből ellenérzéseket vált ki a small talk. Vajon miért van ekkora ellenállás a jelenséggel kapcsolatban? Egyáltalán mi is az a small talk? Hogyan válthat a karizmatikus kommunikáció eszközévé anélkül, hogy erőltetettnek hatna? Miként lehet a másik emberhez őszinte érdeklődéssel kapcsolódni? Ha te is nehezen kezdeményezel beszélgetést, akkor az adásból konkrét tippeket kaphatsz arra vonatkozóan, hogyan tudod ezentúl ezt gördülékenyen megtenni. Ha pedig már rutinosabb vagy, akkor arról hallhatsz konkrét ötleteket, hogyan csiszolhatod még eredményesebbé a technikád.

 

Mit tudhatsz meg a Karizma Podcast adásából?

 

  • Mit jelent a small talk kifejezés?
  • Hogyan kedveld meg, ha idegenkedsz tőle?
  • Mivel fejlesztheted ezt a képességed akkor is, ha már jól megy a kötetlen csevegés?
  • Miért tartozik hozzá a small talk is a karizmatikus kommunikációhoz?
  • Milyen mögöttes mondanivalója van a kommunikációnak?
  • Hogyan kerüld el a kínos csöndet?
  • Mi az eredményes small talk 4 kritériuma?
  • Hogyan kapcsolódj őszinte érdeklődéssel a másik emberhez?
  • Miként kamatoztathatod a tudásod hétköznapi szituációk során is?
  • Mi a kapcsolat a small talk és a rokonszenv között?

 

További linkek

 

 

A podcast házigazdájáról 

 

Bolya Imre

Bolya Imre karizmatréner és inspirációs előadó. Szenvedélye a folyamatos tanulás és mások fejlesztése. 10 éven át tanult Anthony Robbinstól, a világ egyik leglenyűgözőbb előadójától. 2016-ban indította el Karizmatikus Előadó Tréningjét, amelyet már 1000-nél is többen végeztek el és váltak magabiztos előadókká. Karizma c. könyvében a 12+1 leginspirálóbb magyar előadó kommunikációs titkait és stratégiáit tárta az olvasók elé.

 

Hallottál már a VOIZ-ról, a magyar hangoskönyv-applikációról?

Ha tetszenek a Karizma Podcast adásai, támogathatsz minket azzal, hogy a VOIZ hangoskönyv appon belül hallgatod az epizódokat.

Ráadásul a Karizma kuponnal 30 napig 90%-os kedvezménnyel, mindössze 499 ft-ért próbálhatod ki a VOIZ-t, amelyben közel 1000 hangoskönyvet hallgathatsz meg korlátlanul.