fbpx

#57. Rab Árpád: „Nem kell félni a jövőtől”

Rab Árpád trendkutató, jövőkutató életvitelszerűen foglalkozik azzal a kérdéssel, ami mindannyiunk gondolatait áthatja: vajon mit hoz a jövő? Széleskörű tájékozottságának és technológiai ismereteinek köszönhetően olyan összefüggéseket képes felismerni, amelyek előre mozdíthatják az emberiséget a fejlődés útján. Vajon képes lesz a társadalom alkalmazkodni a változásokhoz? Tudunk majd élni a mesterséges intelligencia és a technológia adta lehetőségekkel? Az adásból kiderül.
Karizma Podcast
Karizma Podcast
#57. Rab Árpád: „Nem kell félni a jövőtől”
/

Hallgathatod a kedvenc podcast lejátszódon is

Ismerd meg az ingyenes, közösségi tudásmegosztó platformot, a Protechtort, ahol 100-nál is több értékes videót találsz IT és üzleti témában: https://protechtor.io

„A mesterséges intelligenciát nem programkódokkal, hanem a viselkedésünkkel tudjuk fejleszteni” – hangzik el Rab Árpád trendkutató, jövőkutató szájából a Karizma Podcast aktuális adásában. A világ az utóbbi években merőben átalakult, a folyamatnak azonban még koránt sincs vége. A technológiák és a mesterséges intelligencia ugyan már jelen van az életünkben, használni azonban még nem tudjuk megfelelően. Képes lesz-e az emberiség élni a technológia adta lehetőségekkel? Van-e a jövője a digitális pénznek? Hogyan fogja átalakítani a társadalmunkat a mesterséges intelligencia térnyerése? Sok más izgalmas kérdésfelvetés és startup ötlet mellett ezekbe a területekbe enged Árpád bepillantást jövőkutató szemszögből.

 

A vendégről

 

Rab ÁrpádRab Árpád jövőkutató, trendkutató. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem InformációsTársadalomkutató Intézetének tudományos főmunkatársa. Kutatási területei a digitális kultúra, az életminőségjavító eszközök, az e-business, az információs társadalom és az e-health. Nemzetközi és hazai konferenciák rendszeres előadója.

Rab Árpád Linkedin oldala 

 

 

 

Mit tudhatsz meg a Karizma Podcast adásából? 

 

 • Képes-e alkalmazkodni a technológia fejlődéséhez az emberiség? 
 • Vajon lépést tudnak-e tartani az emberek az életkoruk előrehaladtával a technológiai változásokkal? 
 • Mit kell tudni a bitcoinról és a blokklánc technológiáról? 
 • Van-e a jövője a digitális pénzeknek? 
 • Mit jelent a metaverzum és milyen szerepe lesz az életünkben?
 • Mi lesz a szoftverfejlesztés jövője? 
 • Milyen technológiák várnak ránk 3-5 éven belül? 
 • Hogyan lesz valaki jövőkutató? 
 • Mi a különbség a jövőkutató és a trendkutató között? 
 • Honnan szokott Rab Árpád tájékozódni?
 • Mi az a tanulási trükk, amit Árpád is alkalmaz?
 • Mi Rab Árpád mottója?

 

protechtor logo

Az epizódot a Protechtor ingyenes, közösségi tudásmegosztó platformja támogatta, ahol több mint 100 értékes videót találsz IT és üzleti technológiai témában. Számos – folyamatosan frissülő –  anyag érhető el az oldalon blokklánc, mesterséges intelligencia és virtuális valóság témakörben. Ezen kívül pedig az oldal célja egy erős, támogató közösség megteremtése.


Fedezd fel Te is a Protechtor világát!

 

További linkek 

 

Hallottál már a VOIZ-ról, a magyar hangoskönyv-applikációról?

Ha tetszenek a Karizma Podcast adásai, támogathatsz minket azzal, hogy a VOIZ hangoskönyv appon belül hallgatod az epizódokat.

Ráadásul a Karizma kuponnal 30 napig 90%-os kedvezményyel, mindössze 599 ft-ért próbálhatod ki a VOIZ-t, amelyben közel 1300 hangoskönyvet hallgathatsz meg korlátlanul.