fbpx

#35. A leggyakoribb előadói hiba, avagy miért kerüld az őőőzést

Még a legprofibb előadást is tönkre tudja tenni az őőőzés, ami az egyik leggyakoribb előadói hiba. Miért fordul elő mégis ilyen mértékben, ha ennyire zavaró? Milyen rejtett okok állhatnak mögötte? Ebben az epizódban gyakorlati tanácsokat osztok meg arról, hogyan tudod hatékonyan kigyomlálni a felesleges őőőzést a kommunikációdból.
Karizma Podcast
Karizma Podcast
#35. A leggyakoribb előadói hiba, avagy miért kerüld az őőőzést
/

Hallgathatod a kedvenc podcast lejátszódon is

Rengeteg előadó küzd azzal, hogy a gondosan megtervezett prezentációjába önkéntelenül is bekúszik az őőőzés és egyéb nem kívánt töltelékszavak. Ez eredhet a gyakorlat hiányából, a nem megfelelő felkészülésből vagy a komfortzónán kívüli helyzetből is. Nem ritka azonban az sem, hogy egy gyermekkori élmény áll a háttérben. A Karizma Podcast mostani adásában ezt a nehézséget fogjuk együtt leküzdeni. Emellett pedig megtudhatod azt is, miért fontos a csönd és a hatásszünet és miért nem érdemes félned tőle előadóként.

 

Mit tudhatsz meg a Karizma Podcast adásából?

 

  • Miért jelent problémát az őőőzés?
  • Milyen „barátok” szoktak kéz a kézben járni a leggyakoribb előadói hibával?
  • Mikor fordul elő leginkább, hogy felesleges töltelékszavakat használunk?
  • Hogyan lehet hatékonyan kigyomlálni a zavaró hangokat a szövegeinkből?
  • Vajon előfordul más nyelvekben is, vagy magyar sajátosságról van szó?
  • Miért kiváló eszköz a hatásszünet?
  • Mi az oka annak, hogy sokan félnek a csendtől?
  • Mi különbözteti meg a kezdő és a profi előadót?
  • Hogyan fejlődött Elon Musk és Barack Obama előadói stílusa az évek során?
  • Milyen konkrét módszereket érdemes használni az őőőzés leküzdésére?

További linkek

 

A podcast házigazdájáról 

 

Karizma Podcast Bolya ImreBolya Imre karizmatréner és inspirációs előadó. Szenvedélye a folyamatos tanulás és mások fejlesztése. 10 éven át tanult Anthony Robbinstól, a világ egyik leglenyűgözőbb előadójától. 2016-ban indította el Karizmatikus Előadó Tréningjét, amelyet már 1000-nél is többen végeztek el és váltak magabiztos előadókká. Karizma c. könyvében a 12+1 leginspirálóbb magyar előadó kommunikációs titkait és stratégiáit tárta az olvasók elé.

Hallottál már a VOIZ-ról, a magyar hangoskönyv-applikációról?

Ha tetszenek a Karizma Podcast adásai, támogathatsz minket azzal, hogy a VOIZ hangoskönyv appon belül hallgatod az epizódokat.

Ráadásul a Karizma kuponnal 30 napig 90%-os kedvezményyel, mindössze 599 ft-ért próbálhatod ki a VOIZ-t, amelyben közel 1300 hangoskönyvet hallgathatsz meg korlátlanul.