fbpx

#54. Hogyan kezdj el egy előadást

Első benyomás csak egyszer van. Különösen igaz ez, amikor valaki elkezdi az előadását egy konferencián vagy belecsap a prezentációjába a kollégái előtt. Ez az adás arról szól, hogyan érdemes elkezdeni egy előadást, hogy azonnal megragadd a közönség figyelmét és a mobiljaik helyett rád figyeljenek.
Karizma Podcast
Karizma Podcast
#54. Hogyan kezdj el egy előadást
/

Hallgathatod a kedvenc podcast lejátszódon is

Manapság egy előadó a közönség okostelefonjaival versenyzik, amikor megpróbálja lekötni a figyelmet. Ez a verseny bizony egyre keményebb, és sajnos gyakran az előadók jönnek ki belőle vesztesen. De mégis mi az, amire a nagyérdemű rögtön felkapja a fejét? Milyen az igazán ütős kezdés? Mi az, amit mindenképp érdemes kihagyni egy előadás bevezető részéből? A Karizma Podcast jelen adásából kiderül. Emellett pedig mutatok 3 egyszerű technikát, amelyeket alkalmazva te is emlékezetesen indíthatod a következő prezentációdat.

 

Mit tudhatsz meg a Karizma Podcast adásából?

 

 • Miért nehéz manapság egy előadónak lekötni a hallgatóságát?
 • Melyek azok a sablonos nyitómondatok, amelyeket mindenképp érdemes előadóként elkerülni?
 • Szükséges-e külön köszönteni a nézőket?
 • Mi az a 3 nagyon egyszerű kezdési mód, amit minden helyzetbe lehet alkalmazni?
 • Mi a szerepe a történetmesélésnek? 
 • Mire jó a hatásszünet? 
 • Milyen meglepetést kap az, aki meghallgatja ezt az epizódot?

 

További linkek

 

 • Jamie Oliver emlékezetes, 2010-ben elhangzott TED előadása 
 • ITT tudod beváltani az adásban említett kuponkódot (karizma20), hogy ezek után simán lenyűgözd a közönséged a következő előadásoddal
 • Ha tovább fejlesztenéd az előadói készséged, akkor hallgasd meg a Karizma Podcast 47.epizódját is, amelyben az unalmas előadásokat vettem górcső alá, és konkrét tippeket gyűjtöttem arra vonatkozóan, hogyan tudod a jelenséget elkerülni.
 • Ha pedig az online szerepléseden szeretnél javítani, akkor ajánlom a Karizma Podcast 29.adását, amelyből megtudhatod, hogyan tudod lebilincselni a közönséged akkor is, ha a jelenlévők a monitorok mögött ülnek. 
 • Csatlakozz a Karizma Podcast facebook csoportjához!

A podcast házigazdájáról 

 

Bolya Imre

Bolya Imre karizmatréner és inspirációs előadó. Szenvedélye a folyamatos tanulás és mások fejlesztése. 10 éven át tanult Anthony Robbinstól, a világ egyik leglenyűgözőbb előadójától. 2016-ban indította el Karizmatikus Előadó Tréningjét, amelyet már 1000-nél is többen végeztek el és váltak magabiztos előadókká. Karizma c. könyvében a 12+1 leginspirálóbb magyar előadó kommunikációs titkait és stratégiáit tárta az olvasók elé.

 

Hallottál már a VOIZ-ról, a magyar hangoskönyv-applikációról?

Ha tetszenek a Karizma Podcast adásai, támogathatsz minket azzal, hogy a VOIZ hangoskönyv appon belül hallgatod az epizódokat.

Ráadásul a Karizma kuponnal 30 napig 90%-os kedvezménnyel, mindössze 499 ft-ért próbálhatod ki a VOIZ-t, amelyben közel 1000 hangoskönyvet hallgathatsz meg korlátlanul.