fbpx

#16. 5 gyakori hiba, ami miatt sokan nem szeretnek előadni

Sokan azért nem szeretnek előadni, mert újra és újra megtesznek valamit, ami nemhogy segítené őket a fejlődésben, hanem még jobban elveszi a kedvüket a mások előtti szerepléstől. Ebben az adásban 5 gyakori hibát osztok meg, amelyeket neked is érdemes elkerülnöd.
Karizma Podcast
Karizma Podcast
#16. 5 gyakori hiba, ami miatt sokan nem szeretnek előadni
/

Hallgathatod a kedvenc podcast lejátszódon is

Egyes kutatások szerint sokan jobban félnek a nyilvános beszédtől, mint a haláltól. Ez a félelem azért is lehet ilyen erős, mert sokan sokat tesznek érte, vagyis olyan hibákat követnek el újra és újra, amelyek szorongást és félelmet kötnek a mások előtti szerepléshez. Pedig ha ezeket a hibákat felismerjük és elkerüljük, akkor még akár azt is elérhetjük, hogy egy nap jó érzéssel fogunk prezentálni, előadni.

 

Mit tudhatsz meg ebből a részből

 

  • Hogyan lehet hiba abból, ha egy előadó megírja a beszédének a teljes szövegét?
  • Mi az, ami csökkenti Steve Jobs stanfordi beszédének „értékét”?
  • Mi a titka a TED előadók profi előadói stílusának?
  • Hogyan alakulhatnak ki irreálisan magas elvárások az előadásodat illetően?
  • Miért probléma, ha valaki nem tudja kezelni a lámpalázát?
  • Hogyan vezetnek ezek a hibák ahhoz, hogy valaki szorongani fog az előadói helyzetektől?

 

További linkek

 

 

A podcast házigazdájáról

 

Karizma Podcast Bolya Imre 5 gyakori előadói hibaBolya Imre karizmatréner és inspirációs előadó. Szenvedélye a folyamatos tanulás és mások fejlesztése. 10 éven át tanult Anthony Robbinstól, a világ egyik leglenyűgözőbb előadójától. 2016-ban indította el Karizmatikus Előadó Tréningjét, amelyet már 1000-nél is többen végeztek el és váltak magabiztos előadókká. Karizma c. könyvében a 12+1 leginspirálóbb magyar előadó kommunikációs titkait és stratégiáit tárta az olvasók elé.

Hallottál már a VOIZ-ról, a magyar hangoskönyv-applikációról?

Ha tetszenek a Karizma Podcast adásai, támogathatsz minket azzal, hogy a VOIZ hangoskönyv appon belül hallgatod az epizódokat.

Ráadásul a Karizma kuponnal 30 napig 90%-os kedvezménnyel, mindössze 499 ft-ért próbálhatod ki a VOIZ-t, amelyben közel 1000 hangoskönyvet hallgathatsz meg korlátlanul.