fbpx

100%-os figyelemre vágysz?

Akkor dolgozzunk négyszemközt.

Életed egyik meghatározó szereplésére készülsz. Olyanra, amiről pontosan tudod, hogy tétje van. Ehhez képest nem tudod hogyan készülj fel eredményesen. Mit kezdek majd a lámpalázammal? Mi lesz, ha nem jut eszembe valami? Mit tegyek, ha elkezdenek mobilozni?

Teljese mértékben megértelek. Ezek a kérdések számtalan ember fejében felmerülnek. Miért? Azért, mert Te is tisztában vagy vele, hogy egy kudarc előre nem látható következményekkel járhat, míg egy magabiztos, sikeres előadás a mennyekbe repíthet. És pont e miatt szeretnéd jól csinálni.

Ahogy a fogyáshoz jól jöhet egy személyi edző szakértelme, egy ingatlan adás-vételhez egy ügyvéd rutinja, a nyilvános beszédedre való felkészüléshez egy beszéd coach.

Beszéd coaching


A coachot hívhatjuk edzőnek, felkészítőnek vagy trénernek is a mi esetünkben. A lényeg, hogy a közös munkánk során
minden általam ismert kommunikációs módszert és coaching eszközt bevetek annak érdekében, hogy a célodat elérd. Hogy a meghatározó szereplésed ne kudarccal, hanem óriási sikerrel végződjön számodra.

Hogyan? Egy olyan felkészítő folyamaton megyünk végig lépésről lépésre, aminek a végén abszolút magabiztosnak érzed magad. Bárhonnan is indulunk, ígérem, hogy beérünk a célba.

Mindezt 100%-ig Rád szabva. A személyiségedre, az előadói rutinodra, a leendő közönségedre.

Milyen esetekben tudok segíteni?

Hogyan működik a beszéd coaching?

Konkrét példák beszéd coachingra

Mutasd be a céged egy 4 perces pitchben, majd az utána következő 2 perces Q&A során meggyőzően válaszold meg a befektetők kérdéseit. Mindezt Washington DC-ben, egy exkluzív pitchversenyen, Silicon Valleyből érkezett zsűri előtt, 39 másik startup mellett.

Ebben kérte a segítségemet Vidor 2,5 héttel a nagy nap előtt. Kevés időnk volt, ezért gyorsan bele is vágtunk. Első körben a pitch ppt-jét készítettük el, mert azt pár napon belül el kellett küldenie. Ezután felépítettük a tartalmat, megírtuk a scriptet és folyamatosan gyakoroltunk, miközben finomhangoltuk a szöveget. Kamerás felvételek, próbák tesztközönség előtt, testbeszéd finomhangolások, miközben számtalan visszajelzést adtam, amelyeket Vidor megfogadott. Egy pitch sikere a legapróbb részleteken múlik, ezért mindenhova megkerestük a megfelelő kifejezést és a megfelelő hangsúlyt.

A befektett munka megtérült. A 40 induló startup közül Vidor a 2. helyezést érte el.

beszéd coaching

A folyamat során úgy jutottam el a semmiből arra a tudás és önbizalom szintre, hogy végig én voltam a központban, mint ember és sztori. Imre az első pillanattól értette a feladatot, végig hatékony és profi volt. Kihozta belőlem, amit kellett, ezért teljesen magaménak éreztem a pitchet. Az USA legnagyobb FDI (Foreign Direct Investment) rendvezényén 2. helyezést elérni óriási eredmény. A díjátadó után és azóta is kapjuk a gratulációkat, és érezzük, hogy másképp néznek ránk. Meghívást kaptunk egy egyhetes szakmai programra is a Völgybe.

Kis-Márton Vidor, CEO

,

Continest

Eszter azt a megtisztelő felkérést kapta, hogy mutasson be egy komplex pénzügyi terméket 30 percben Vietnámban vietnámi üzletembereknek.

Először feltérképeztem a terméket, a prezentáció körülményeit és kitaláltam hogy jutunk el a célig. Eszter világ életében rutinosan és magabiztosan tárgyalt, az előadói helyzetekért nem igazán rajongott. Éppen ezért nagyobb fókuszt helyeztem a gyakorlásra, miközben folyamatosan coacholtam, hogy élesben majd minden profin menjen. Volt olyan személyes találkozónk is, amelyen végig angolul beszéltünk, hogy még eredményesebb legyen a felkészülés. Mire a főpróbát megtartotta a kollégái előtt, a tárgyalóasztalnál mutatott magabiztossága már előadói helyzetben is megmutatkozott.

A siker nem maradt el. Három alkalommal is megtartotta a prezit, minden esetben kiváló eredménnyel és remek fogadtatással.

beszéd coaching

A beszéd coaching magabiztosságot és szakmai tudást adott. Magabiztosságot egy számomra testidegen feladatban és szakmai tudást, hogy kell ezt csinálni mind tartalmilag, mind formailag. Imre nagyon felkészült és végig korrekt, támogató visszajelzéseket adott. Ezekkel együtt is kivasalja belőled az eredményt. A projekt szemlélete nagyszerű volt, a haladás abszolút mérhető volt a folyamat során.

dr. Varga Eszter, vezérigazgató

,

Pannonhitel

Mit tesz egy cégcsoport első embere, ha több évtizedes tudásának legjavát szeretné átadni a munkatársainak? Fejébe veszi, hogy tart egy egész napos értékesítési kommunikációs tréninget.

Péter elvégezte a karizmatikus előadó alap és a mester tréninget is, így már ismertem céltudatosságát és kitartását. Izgalmas kihívásnak éltem meg ezt a feladatot, hisz jóval túlmutatott egy fél órás előadásra való felkészítésen. 5 héten keresztül dolgoztunk együtt. Heti egy személyes találkozó, és folyamatos emailes kommunikáció a találkozók között is. A tréning vázának összerakásától kezdve, a feladatok kidolgozásán túl, a gyakorláson át végül mindent átvettünk és begyakoroltunk.

A tréning óriási sikerrel ért véget. A sikert jól mutatja, hogy volt olyan résztvevő, aki akkor még nem dolgozott a cégnél, de a képzés hatására döntötte el, hogy bizony ott a helye.

beszéd coaching

A karizmatikus előadó tréningek után sokkal összeszedettebb, hatásosabb beszédeket tudtam tartani, és nem utolsó sorban elkezdtem magam mindeközben jól érezni. Azt hiszem ennél többet nem is kaphattam volna. A közös munka a saját, első tréningemen pedig feltette az i-re pontot. Imi egy kiemelkedő tréner, akinek a profizmusa ámulatba ejtett. Sok képzésen vettem már részt, de nem találkoztam még ilyen szintű profizmussal a tréning szakmában. Biztos vagyok benne, hogy még fogunk együtt dolgozni!

Gáll Péter, tulajdonos-ügyvezető

,

TELL cégcsoport

Csaba egy hiánypótló, 5 x 45 perces előadássorozatot álmodott meg a pénzügyi jóllétről. A célja az, hogy közép- és nagyvállalatok munkatársait edukálja a tudatos pénzügyi gondolkodásra és ezáltal segítse őket a pénzügyi céljaik elérésében.

Túl a karizmatikus előadó alap és mester tréningen ill. közel 10 000 személyes tanácsadáson magabiztos és kiváló kommunikációs készséggel rendelkező előadónak tartom Csabát. Éppen ezért a közös munkánk akkor kezdődött, amikor az előadások első verziói már készen voltak. Végignéztem az előadásokat élesben, kamerával rögzítettem a felvételeket, majd utána leültünk és közösen kiemeleztük. Mi az, ami már most jó és mit lehet még jobban csinálni.

Azóta egyre több cég rendelte meg az előadássorozatot, hogy ezzel is támogassa a munkatársaik jóllétét.

beszéd coaching

Imre nálam 14 éves szakmai pályafutásom és sok száz tréning ill. tréner közül a TOP 3-ban van. Sok ember hat rád pár percig. Van, aki órákig, van, aki hetekig a fejedben marad. És van az, aki addig megy, míg olyan változást ér el, amit te soha nem tudtál, hogy idáig egyáltalán el tudsz jutni. De ott megérzed, hogy ez neked nagyon kellett. Értő fegyelem/figyelem, profizmus, koncentráció, lelkesedés, hitelesség, partnerség, kongruencia. Emberként is nagyon jó vele együtt dolgozni, mindegy, hogy ő tréner vagy sem.

Sipos Csaba, vezető tanácsadó, a Grantis Pénzügyi Akadémia alapítója
Grantis Hungary

Tamást egy 20 perces előadásra kérték fel egy szakmai konferencián. Tudta jól, hogy ez egy kiváló lehetőség a személyes márkájának építésére a szakmán belül.

A karizmatikus előadó alap és mester tréningekkel a háta mögött mindössze három személyes találkozó elég volt a felkészülésre. Először megtaláltuk az előadása legfontosabb üzenetét, majd összeraktuk a struktúrát és következett a vizuális megjelenítés (ppt), végül pedig a folyamatos gyakorlás kamera előtt. Legnagyobb kihívásunk az volt, hogy 20 percbe préseljünk bele annyi infót, amely egyszerre leköti a közönség figyelmét, szórakoztatja őket és értéket jelent számukra. Büszkén mondhatom, hogy sikerült megvalósítani.

Az előadást végig “flowban” tartotta meg, utána pedig számtalan elismerést kapott mind szóban, mind írásban a szakmabeliektől.

beszéd coaching

Nagyon sok mondanivalót akartam átadni az előadásomon, amit Imi a coachingok során segített jól strukturált formába önteni. Enélkül nem lett volna ilyen erős üzenete a beszédnek. A kamerák előtti gyakorlás és a tűpontos visszajelzések is sokat segítettek. Az előadásnak köszönhetően a szakmabeli konferenciát szervezők látókörébe kerültem, illetve óriási karriertőkére tettem szert. Imivel azért szeretek együtt dolgozni, mert mindig jól látja, hogy min lehet fejleszteni és remek érzékkel nyúl bele a szerkezetbe, hogy az egész egy kerek, élvezhető előadás legyen.

Csépányi Tamás, projektvezető

,

T-Systems Magyarország

Diát egy corvinusos egyetemi előadásra kérték fel. 30 percben mutathatta be marketing szakos hallgatóknak, hogy építette fel a cégét.

Bő egy hetünk volt csak a felkészülésre, ráadásul Dia Ausztriában él a családjával, ezért skypeon keresztül dolgoztunk. Dia nagyon szenvedélyes vállalkozó és óriási tudást akart átadni a közönségének, ezért mindenekelőtt az előadás kulcsüzenetét és a struktúráját véglegesítettük. Utána elkészítette a prezentációt, majd jött a közös gyakorlás és persze a folyamatos visszajelzések. Bár kevés időnk volt, Dia megfogadta a tanácsaimat és izgulva, de felkészülten érkezett meg a Corvinusra.

Az előadás végén a hatalmas tapson kívül rengeteg kérdést is kapott. Termékeny talajra hullottak a gondolatai.

beszéd coaching

Nagyon sokat köszönhetek Imrének, rövid idő alatt és tényleg utolsó pillanatban sikerült bevezetnie az előadók világába. Segített az előadás felépítésében, továbbá rengeteg hasznos tippel látott el. Olyannyira jól sikerült a felkészülés, hogy még a fotósom is azt érezte a rendezvény végén, hogy még őt is motiváltam az előadásommal. Számomra nagyon hasznos volt a coaching és szívből ajánlom mindenkinek.

Boros Diana, alapító
,
Bababarát Szállások

Mit szólnál hozzá, ha a MÜPÁban kellene köszöntő beszédet mondanod 1000 vendég előtt úgy, hogy alig van gyakorlatod nyilvános szereplésben?

Sokan lemondanák a felkérést, de szerencsére Henrik nem így tett. Hanem inkább egy héttel élete addigi legnagyobb kihívása előtt leült a Google elé, rátalált az oldalunkra és felvette velünk a kapcsolatot. Szerencséje volt, mert még pont befért a pár nappal későbbi nyílt tréningre.

A kiscsoportos intenzív képzésen maximálisan odatette magát, nagyon alázatosan jegyztetelt, gyakorolt és figyelt mindenre. Ennek is köszönhető, hogy a többi résztvevőhöz hasonlóan ő is nagyon sokat fejlődött. A tréning végén már éreztem, hogy meg fogja csinálni a köszöntőt. Péntek este kaptam tőle az emailt, hogy megcsinálta és nem is akárhogyan!!!

beszéd coaching

Imi tréningje segített abban, hogy mostantól más szemmel tekintsek minden előadásra és előadóra. Amitől a legjobban tartottam a MÜPÁban, az nem következett be, vagyis nem volt semmilyen baki! Sőt, a poénok is működtek, az elnöki asztalnál ülők is sokszor mosolyodtak el. Kellemes érzés volt, hogy a beszéd során kapcsolatba tudtam lépni a vendégekkel. Pozitív visszacsatolás volt, hogy szerintem én kaptam a legnagyobb tapsot! A beszédem után meglepődve tapasztaltam, hogy sorra jöttek oda hozzám magas beosztású személyek gratulálni, ez egy csodás zárás volt. Fúúú, nagyon jó érzés volt! Ezer hála és köszönet!

Csuzi Henrik

,

Óbudai Egyetem

Minél rövidebb beszédet mond valaki, annál többet kell rá készülni. Ha pedig ez egy szoftver újdongásokat bemutató videó, akkor szinte minden szónak jelentősége van!

Albert és csapata folyamatosan fejlesztik a Billingót, az ország leginnovatívabb online számlázóját. A cél az, hogy online számlázóból egy olyan rendszert építsenek, amellyel egy felületről tudod irányítani a vállalkozásod. A kihívás az volt, hogy ezt át tudjuk adni egy rövid, max. 2 perces videóban.

Szerencsére Albert már elvégezte a karizmatikus előadó alap és mester tréninget is, alkalmazza a tanultakat, és rendszeresen tart offline és online előadásokat is, vagyis gyakorlott előadó. A közös munkánk során azért így sem unatkoztunk. Az üzenetek kitalálása, a szöveg struktúrálása, felesleges részek kihagyása, bonyolult megfogalmazások egyszerűsítése, mind mind időigényesek. És ezek után jött a gyakorlás. Megfelelő hangsúlyozások, könnyed beszéd, majd a szöveg internalizálása, ami azt jelenti, hogy szinte “eggyé válsz a szöveggel”, és már nem gondolkodsz a szavakon, hanem csak arra figyelsz, hogy minél természetesebb legyél.

A végeredményt megnézve minden elismerésem Alberté! Profi színészeket megszégyenítő természetességgel és lazasággal beszél a videón, ami a legfontosabb célunk volt.

testimonial-top-sarospataki-albert

Elég kritikus vagyok magammal, mindig a legjobbra törekszem. Ezzel a videóval azonban én is elégedett vagyok, Imi támogatásával kihoztuk a legjobbat. Köszönöm!

Sárospataki Albert, vezerigazgató

,

Billingo Technologies

Ki lesz a beszéd coachod?

Üdvözöllek!

A nevem Bolya Imre. Közel 9 évig dolgoztam különböző multinacionális vállalatoknál (E&Y, Cisco, Magyar Telekom), és szereztem tapasztalatot tanácsadói, mérnöki, sales és projektvezetői területeken. Kiválóan értem az üzlet és a technológia nyelvét. 

10 éve kezdtem el foglalkozni a prezentációk rejtelmeivel. Ma már karizmatikus előadás technikát oktatok csoportosan és egyénre szabva is.  Nemrég jelent meg az első könyvem Karizma – 12+1 inspiráló előadó, 12+1 tanulható stratégia címmel.

Elkötelezetten hiszek abban, hogy amikor valaki megtanul előadni, akkor a közönségén túl a saját életét is meg tudja változtatni.

Részletes infót a linkedin profilomon találsz

Kapcsolatfelvétel

Első lépésben kérjük, hogy töltsd ki az alábbi űrlapot. A beérkezett kérésedre emailben válaszolunk és egyeztetünk egy időpontot egy ingyenes, telefonos stratégiai megbeszéléshez. 

Minden jog fenntartva (C) 2023, Bolya Imre, karizma.hu